Au Cler

Deze wijn wordt gemaakt door Dominique Ferret.

Au Cler

 

Al zes opeenvolgende generaties Ferret hebben in de omgeving van het plaatsje Gondrin, in de regio Gascogne, hun eigen wijngaarden aangeplant en wijn gemaakt. Momenteel is de leiding in handen van Dominique Ferret.

De oppervlakte aan wijngaarden beslaat ca. 26 hectaren.  De bodem bestaat uit klei-kalk hellingen.

Gascogne

Men plukt hier ‘s nachts de druiven om zo bij de lagere temperatuur zoveel mogelijk aroma’s in de druiven te behouden. De vinificatie vindt plaats per druivensoort. Het resultaat hiervan is een extreem geurige en fruitige witte wijn.

In ons assortiment voeren wij:

Au Cler Gascogne Colombard – Ugni Blanc
  • Au Cler Gascogne Colombard – Ugni Blanc 2023

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 80% Colombard en 20% Ugni Blanc.
  • Kleur: bleekgeel met groene reflecties.
  • Neus: stuivende aroma’s van grapefruit, lychee en passiefruit.
  • Smaak: frisse, elegante wijn met tonen van appel, peer, grapefruit, kruisbessen en passiefruit.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met wit vlees, salades, vis en schaal- en schelpdieren.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.