Hacienda El Ternero

Hacienda El Ternero

 

De historie van Hacienda El Ternero voert terug naar 1077, het maakte toen deel uit  van het Santa María de Herrera klooster. De gebouwen, beschut door het Obarenes-gebergte, werden vroeger gebruikt als een klooster, militair hoofdkwartier, school en ziekenhuis voor pelgrims van de ‘Camino de Santiago’.

Hacienda El Ternero

 

Hacienda El Ternero is gelegen in het noordwesten van de Rioja Alta (één van de hoogst gelegen gedeeltes in de Rioja). De wijngaarden hebben ondiepe bodems met een hoog percentage kalksteen. De wijngaarden hebben verschillende hoogtes en oriëntaties omgeven door bossen. Dit zorgt ervoor dat de wijnstokken groeien in een bevoorrechte omgeving.

Haicenda El Ternero

 

In ons assortiment voeren wij:

El Ternero La Pera Rioja Blanco D.O.C.
  • El Ternero La Pera Rioja Blanco D.O.C. 2022

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 48% Tempranillo Blanco, 26% Viura, 14% Garnacha Blanca en 12% Sauvignon Blanc.
  • Kleur: helder strogeel met groene reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van tropisch fruit, perzikschil en citrus.
  • Smaak: frisse, elegante wijn met tonen van tropisch fruit, appel, banaan en citrus. Mooi in balans met een soepele afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met witvis, gevogelte, wit vlees, paella en tapas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 9-11°C.

 

El Ternero La Pera Rioja Blanco D.O.C.

 

El Ternero Crianza Especial Rioja D.O.C.
  • El Ternero Crianza Especial Rioja D.O.C. 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Tempranillo. De wijn heeft gedurende een periode van 14 maanden gelagerd op Franse eikenhouten vaten.
  • Kleur: diep donkerrood.
  • Neus: intense aroma’s van rood fruit, basilicum en een hint vanille.
  • Smaak: volle, krachtige wijn met tonen van viooltjes, rijpe kers en een hint specerijen en vanille. Mooi in balans met een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met rood vlees, lamsvlees, stoofschotels en tapas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.