Leza Garcia

Leza Garcia

Bodegas Leza García weet op uitstekende wijze Rioja’s te maken, welke horen tot de moderne stijl met daarnaast een traditionele toets. De familie begon al in de eerste helft van de 20e eeuw met wijn maken en professionaliseerde het wijnhuis volledig in 1994. De wijngaarden zijn in eigen bezit en zijn gesitueerd in Rioja Alta, op een hoogte van 500-700 meter.

Leza Garcia



De wijngaarden beslaan een oppervlakte van 100 hectare en liggen in de Najerilla Valley in Rioja Alta, op bodems van klei en kalksteen. Belangrijk, want de beste Rioja’s komen van wijngaarden op bodems van ijzerrijke klei en kalksteen, in hoger gelegen gebieden. Dergelijke wijngaarden geven Rioja’s met meer structuur en een groter ouderingspotentieel. Bovendien is het temperatuurverschil tussen dag en nacht groot in de wijngaarden van Leza García, en dat geeft de wijnen de nodige frisheid mee. Kortom: een ideale locatie om Rioja van serieus kaliber te kunnen maken. De wijnkelders van het wijnhuis zijn gevestigd in Uruñuela.

Leza Garcia



Leza García gebruikt in tegenstelling tot veel wijnhuizen in Rioja niet alleen Amerikaans eikenhout. Het wijnhuis kiest voor innovatie met ‘mixed barrels’ die zijn gemaakt van Amerikaans eikenhout in de lengte, met Frans eikenhout op de kopse kanten. Door de beter gedoseerde houtinvloed blijft het fruit beter behouden, terwijl toch de voor Rioja zo belangrijke houttoon ontstaat.

Leza Garcia



In ons assortiment voeren wij:

Leza Garcia Rioja Crianza Tinto
  • Leza Garcia Rioja Crianza Tinto 2020

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Tempranillo. De wijn heeft gedurende een periode van 15 maanden gelagerd op eikenhouten vaten. Vervolgens rijpt de wijn nog minimaal 6 maanden op fles. 
  • Kleur: diep kersenrood.
  • Neus: intense aroma’s van zwarte kers, chocolade, tabak, kokos en een hint specerijen.
  • Smaak: volle, krachtige wijn met tonen van zwarte bes, braam, kruiden en een hint vanille en cederhout. In de afdronk een hint drop en peper.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met tapas, lamskoteletten en jamon.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16°C.

 

 

 

Leza Garcia Rioja Garnacha Crianza 'Viñedos de Altura'
  • Leza Garcia Rioja Garnacha Crianza ‘Viñedos de Altura’ 2021

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Garnacha. De wijn heeft gedurende een periode van 12 maanden gelagerd op eikenhouten vaten.  Vervolgens rijpt de wijn nog minimaal 6 maanden op fles. 
  • Kleur: intens robijnrood.
  • Neus: intense aroma’s van pruim, kers, aardbei en een hint bloemen.
  • Smaak: volle, krachtige wijn met tonen van zoethout, leer, tabak, kokos en een hint vanille. Mooi in balans met een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met stoofschotels, BBQ, rood vlees, tapas en Manchego kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16°C.

 

 

Leza Garcia Rioja Graciano Crianza ’Viñedos de Altura’
  • Leza Garcia Rioja Graciano Crianza  ’Viñedos de Altura’ 2021

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Graciano. De wijn heeft gedurende een periode van 12 maanden gelagerd op eikenhouten vaten.        
  • Kleur: kersenrood.
  • Neus: intense aroma’s van zwarte pruim, tabak en nootmuskaat.
  • Smaak: complexe, krachtige wijn met tonen van leer, tabak, kruiden en een hint vanille. Mooi in balans met een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met  Ossobuco, lamsvlees, stoofschotels, chorizo en tapas.   
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16°C.

 

 

Leza Garcia Rioja Gran Reserva
  • Leza Garcia Rioja Gran Reserva 2015

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 90% Tempranillo en 10% Garnacha. De druiven zijn afkomstig van oude stokken. De wijn heeft gedurende een periode van 24 maanden gelagerd op eikenhouten vaten. Vervolgens rijpt de wijn nog minimaal 36 maanden op fles. 
  • Kleur: diep granaatrood.
  • Neus: intense aroma’s van kers, vanille,  tabak en specerijen.
  • Smaak: intense, volle wijn met tonen van zwart fruit, kruiden en vanille. Mooi in   balans met een krachtige afdronk. 
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met geroosterde lamsbout, gegrilde entrecôte, Iberico en harde kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.