Mount Riley
Mount Riley is opgericht in 1992 en ontleent zijn naam aan het Mount Riley gebergte.
Mount Riley is een familiebedrijf met aan het hoofd John Buchanan, hij wordt bijgestaan door zijn dochter Amy Murphy en haar echtgenoot Matt Murphy.
Het gebied van Marlborough is uitermate geschikt voor de Sauvignon Blanc. De warme dagen, de koele nachten en de weinige regenval in de zomer en herfst, zorgen voor een optimale, lange en langzame rijping van de druiven die zo hun aroma’s optimaal vast kunnen houden. Men spreekt ook wel van de meest serieuze concurrent voor gerenommeerde Franse Sauvignon Blanc’s als Sancerre en Pouilly Fumé. Men maakt gebruik van zowel traditionele ‘als de alle modernste technieken en is zo in staat om kwalitatief zeer hoogwaardige wijnen te produceren.
In ons assortiment voeren wij:
- Mount Riley Marlborough Sauvignon Blanc 2024
Proefnotities:
- Druivenvariëteit: 100% Sauvignon Blanc. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden in de Awatere Valley en de Wairau Valley.
- Kleur: licht strogeel met groene reflecties.
- Neus: intense aroma’s van tropisch fruit, grapefruit, passiefruit en een hint kruiden.
- Smaak: stuivende wijn met tonen van passie-, en tropisch fruit. Mooi in balans met een lange afdronk.
- Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met zeevruchten, Aziatische gerechten, wit vlees, pasta’s en salades.
- Aanbevolen serveertemperatuur: 9-11°C.
- Mount Riley Sauvignon Blanc 2023 Limited Release
Proefnotities:
- Druivenvariëteit: 100% Sauvignon Blanc. De beste druiven worden geselecteerd. 2/3 deel is afkomstig uit de Wairau Valley, 1/3 deel uit de Awatere Valley.
- Kleur: bleek strogeel met groene reflecties.
- Neus: intense aroma’s van grapefruit, passiefruit, limoen en een hint kruiden.
- Smaak: stuivende wijn met tonen van passie-, tropisch fruit en een hint buxus. Mooi in balans met een zachte afdronk.
- Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met zeevruchten, Aziatische gerechten, wit vlees, pasta’s en salades.
- Aanbevolen serveertemperatuur: 9-11°C.